moebius rajziskola          Segítséget nyújtunk abban, hogy kialakulhasson egy önálló alkotói gondolkodás. Olyan képalkotási feladatokat végzünk, ami fejleszti az arányérzéket, térlátást, körüljárja a komponálás lehetőségeit és árnyalja azt a vizuális nyelvet, amire sokféle területen igen nagy szükség van.

Workshopjainkon a közös alkotási folyamatok által megtapasztalható, hogyan gondolkozzunk együtt, csapatban, ami szintén szemléletformáló és személyiségfejlesztő.

          Programunk a hazai kortárs képzőművészet megismertetésével is foglalkozik: műterem látogatás; aktuális kiállítások, múzeumok látogatása. Meghívott egyetemi tanárok korrigálnak évente 1-2 alkalommal.

          Tanáraink aktív résztvevői a hazai kortárs képzőművészetnek.  Létszám arányosan 2-3 tanár foglalkozik a tanulókkal, mint a magánórákon nagyon intenzív korrigálással dolgoznak, folyamatos instrukciókat adva, ha kell. A feladatok személyre szabott módon, tudásszintnek megfelelően történnek.Program:

- perspektíva, kockológia

- csendélet, drapéria

- portréábrázolás élő modell után, koponya

- aktmodell rajzolás élő modell után

- kroki

- kompozíciós feladatok

- színtanulmányok

- anyaghasználat

- különböző technikák megismertetése

- workshopok

- kortárs képzőművészeti szcéna bemutatása

           

            - kreativitási gyakorlatok / lásd lejjebb és a workshop menüpontban

        

      

kreatív vizuális gyakorlatok - kv projekt

művészettörténészek, műkritikusok, esztéták, kurátorok és érdeklődők számára 
         Egy  feladatsort viszünk végig a jelentkezőkkel, amely egy olyan tapasztalatot nyújt, ami kiegészíti a művészetelméleti ismereteket.  A  vizuális munkafolyamat során felmerülő kérdések árnyalják a képi gondolkodás megértését.
     
Művészetpedagógia kísérleteket felhasználva (többek között Erdély Miklós munkássága) a kreativitás állapotát előhívó feladatokat végzünk a részvevőkkel és olyan képalkotási módszereket mutatunk meg, melyek betekintést nyújtanak a gyakorlatba.  A megvalósítási folyamat élménye nagyon fontos információ  a teoretikus gondolkodáshoz.  A műtermi munka megismerése elősegíti az árnyalt véleményalkotást. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola